Reply To: Na iDnes hned dva články
Home › Forums › Globální oteplování › Na iDnes hned dva články › Reply To: Na iDnes hned dva články
Vzpomnela jsem si na fotografii, jak kanclerka Merkelova hrde sleduje z vrtulniku zaplavu ekologickych vetrniku vyrabejici elektrinu v Baltskem mori.
Tam to zase odnasi tisice racku a vsemozni morsti ptaci, kdyz se dostanou do viru vrtuli…
Ale tohle mne rozesmalo :
V Cesku navrhuji zacit ekologickou setrnost potravin u duchodcu.
Zkušený šéfkuchař Petr Ocknecht v rozhovoru pro Seznam.cz vychvaluje pojídání hmyzu. „Hmyz je mnohem lépe chovatelný než ostatní dobytek. Když si dáte misku hmyzu, tak tam máte všechno, co potřebujete, abyste se vyživili. Když si ale dáte steak, tak se najíte, ale pořád vám budou ty látky chybět,“ sdělil. Ve hmyzu je podle něj mnoho látek, které Čechům chybějí.
„Vezměte si, že kráva potřebuje hektar, aby mohla růst, a na steak přitom čekáme dva roky. Musejí tam být zemědělec, řezník, popřípadě nějaký kuchař. To je pět lidí na jedno jídlo,“ dodal Ocknecht. Když si ale podle Ocknechta vezmete například deci cvrčků, můžete je chovat doma v bedýnce, stačit jim budou zbytky. „Vy nic nevyhodíte a potom ještě sníte ten hmyz. Takže je to ekologičtějši . Hmyz navíc nepotřebuje tolik prostoru co ten dobytek. Vyživíte se. Netvrdím, že budete nasyceni, ale vyživíte se,“ uvedl svůj názor. „My dnes již víme, jak hmyz připravit, aby byl hygienicky vhodný pro člověka. Když se dodrží přesně postup, je hmyz pro člověka neškodný,“ doplnil.
Hmyz bude podle Ocknechta představovat obrovský boom i v Česku. První schválený hmyz v Česku by podle Ocknechta měl být moučný červ. Nejoblíbenější ale prý bude cvrček.
A kdo bude v Česku cílovou skupinou? Podle Ocknechta by jí mohli být například čeští důchodci. 🙂 🙂