Dano
Home › Forums › Watergate 2.0 › Dano
- This topic has 6 replies, 2 voices, and was last updated 7 years, 6 months ago by krakatit.
-
AuthorPosts
-
krakatitGuest
myslis ze by nekdo v USA svedl toto?
lehoKeymasterJojo, asi tohle bylo odsunuto spolu s ostatními diskuzemi z Nezvědavce kvůli Mikinovi. Pinochet je jeden z nejméně doceněných prezidentů v historii naší Zeměkoule…
krakatitGuestPrevraty, ktere kdy zmenili spolecenske mysleni, atmosferu spolecnosti, jsou vyrazne. Ten prevrat zde ve Spojenych statech, probehl celkem bez obeti na lidskych zivotech (doufam). Mikini jsou v Kanade takze mimo jakykoliv rozsah ucinosti.
Zustavaji pouze zbytkovy bolsevici Kuba, severni Korea (naprosto zvrhly diktatorialni system) pripadne bastardni Venezuela atd.
Rusko se dostalo zpet do caristickeho systemu spolupracujici s pozustatkem imperialniho Nemecka, Evropske staty velikosti nasi byvale domoviny zoufale hledaji svoji pozici v regionu.
Zde neni general Pinochet, jen mam obavu aby konstitucni system se nam behem casu nezmenil na dynastickou vladu … to by byl dost pruser!
Snad ta technologie na kterou Leho nevreis, nejak pomuze nastavajici problemy resit ….. ono taky co s davem lidi, ktery neni potreba jelikoz praci kterou provadeli, udelaji za ne roboti rychleji a lepsi.
Jsem skeptik vazeni, dost jsem prozil a videl.lehoKeymasterkrakatit:
Snad ta technologie na kterou Leho nevereis, nejak pomuze nastavajici problemy resit…
Já nevěřím v technologii jako spasitelce lidstva. Technologie žádným spasitelem rozhodně není a nikdy nebude. Ty problémy, které technologie řeší, a podle mne bude vždy řešit, jsou problémy pouze dílčí. Technologie totiž nikdy nemůže řešit lidské vztahy, lidské problémy a záludnosti lidské psychiky. Ty zůstávají a budou zůstávat stále stejné. Software a hardware v podobě mobilů, tabletů a superrychlých domácích počítačů vyřeší stále složitější matematické rovnice, pomohou s designem stále lepších a dokonalejších civilizačních vymožeností, ale nepomohou člověku jako individuu být něčím lepším a lidstvu jako celku jakbysmet. Dříve jsem si to myslel, ale dnes si to už zdaleka nemyslím.
Viz ta záležitost s Mikinem. Lidé jsou pořád náchylní věřit totálním kravinám a nechávají se jimi zblbnout, žřejmě proto, že je to pohodlné, lidé kolem myslí stejně, hlavně když člověk žije někde daleko na severu v Yukon Territory, tam je svět úplně jinačí a klidně tam může být Země placatá. Být jako ti kolem a stejně myslet je v takovém prostředí kolikrát nutné, jelikož může znamenat otázku přežití. Mikinovi se tedy nedivím.
Stále funguje stádová mentalita technologie netechnologie. Dříve se stádo omezovalo na tlupy kolem jeskyně, dnes se vymezuje v megametropolích na levém a pravém pobřeží USA, popřípadě na evropském kontinentě. Jistě se v minulosti stávalo, že stádo lidiček kolem jeskyně zblblo, zabloudilo a pochcípalo. Jiné stádo zase nezblbo a díky chytrým lidem se rozmnožilo na jiná stáda, z nichž některé zblba, ale většina z nich nezblbla, rozmnožila se a tak dále, výsledek je dnes zcela evidentní.
krakatitGuestLeho nejsem psychoanalitik. V pomeru k sikovnemu Prazakovi, jsem zatracenej nesika a bridil!
Ovsem, kdyz obcas prosedim nejakou prednasku zabyvajici se technologickymi vstupy …. nejen vesmirnymi, pripadne vyhodnocovacim systemem archeologie provazanym do anthroplogickych rozboru a srovnavam to ze situaci treba 80 let – jsem dost vykuleny co se stalo!
Srovnavam to s robotikou ve spitalech (modernich) kde robotika prebira ulohu osetrujiciho personalu …… pak ovsem dochazim k zaverum …. co s 80% populace ktera je dobra leda ke konzumaci a kopulaci ….Jak zaradit do systemu
miliony skrholu mentalne uvazlych v dobach II. sv. valky? Jako “kanon butter”?
lehoKeymasterkrakatit:
…80% populace ktera je dobra leda ke konzumaci a kopulaci ….
Už jsem se vyjádřil, ale bohužel se musím opět vymluvit na Mikina, kvůli němuž jsem odsunul mnoho témat s jeho výlevy do temných končin cyberprostoru a tudíž se vyjádřím znovu.
Ono se to tak může jevit, že 80% populace je naprosto nepotřebných looserů, kteří žijí od výplaty k výplatě, sedí v hospodě, ožírají se a nadávají na ten svět kolem, popřípadě jako Mikin jančí po Internetových diskuzích jako pominutí šílenými konspiracemi Trumpa s Ruskem. Ale takto je nesmíme vnímat. I Mikinovo šílenství mě mnoho objasnilo a motivovalo mne k vylepšení nejen tohoto webu, ale hlavně dalších projektů, které jsou pro mne daleko a mnohem důležitější než Nezvědavec. Jsem tedy Mikinovi a jemu podobným velmi vděčný, jelikož díky jeho nekonečné hlouposti jsem se profesně posunul o kus dál.
Z toho plyne poučení, že si musíme vážit každého člověka i toho naprostého hlupáka, kterého vyhodíme z diskuze, neboť i on má svoji kritickou roli ve společnosti. Budu opět citovat nestora českého divadla Jana Wericha:
Američané mají přísloví, které říká, že je zapotřebí všech možných druhů lidí, aby se naplnil svět. Vždycky bylo, je – a já se domnívám, že i bude na světě víc lidí hloupých a nevzdělaných než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků.
To přísloví neznám, ale Werich v Americe pobýval, tak určitě existuje. Je v něm skutečně skryta velká lidová moudrost. Takže já nikoho nikdy neodsuzuji, respektive se snažím nikoho neodsuzovat. Ale zase na druhou stranu nemám problém o Mikinovi napsat, že je hlupák. Ale to neznamená, že je nepotřebný. A takových, jak řekl Werich, je na světě většina a určitě má pravdu. Jinak řečeno, bez hlupáků bychom nebyli tam kde jsme. Zní to hodně divně, ale je to tak…
krakatitGuestLeho, rozumim to tak ze pitomost te vyprovokovala Nezvedavce administrativne zmenit. Blahopreju, ale muj nazor na zrychleni technologickeho vyvoje vzhledem k zaostavani populace to nezmeni, naopak vidis ze moznost “hackeru” je uplne nekde jinde, nez zvanilove ze vsech casti sveta – SMICH.
Na druhe strane budes mit podstatne mene vstupu, jelikoz mudrcove nechodi diskutovat a premyslet, jenom plivat a blabolit. S tim se halt budes muset smirit.
Rad ctu prispevky lidi, schopnych diskutovat (nemecky prispevatel) ne blbosti – kopie z novin, pripadne osobni napady. Vztek nad prozrazenim anonymity je dalsi pripad z prostredi tech zbytecnych 80%. Mylim se?